Jaga ditt byte i New Yorks storstadsdjungel i betaversionen av 2013 års första stora shooterspel

EA meddelade idag att den öppna betatesten av shooter-spelet Crysis3 startar den 29 januari på Xbox 360, PlayStation 3 och PC. Den omfattande betatesten kommer att ge spelarna en möjlighet att bemästra Nanodräktens krafter i två lagbaserade spellägen på två kartor. Crysis 3-multiplayerbetan kommer att finnas tillgänglig under två veckor och ge spelarna chansen att värma upp och bekanta sig med spelet innan releasen den 21 februari.

 

“Med Crysis 3 levererar vi den djupaste, mest robusta multiplayer-upplevelsen någonsin i ett Crysis-spel”, berättar Cevat Yerli, CEO, Crytek. “Vi har lyssnat noga till våra fans och utvecklat multiplayer-delen i Crysis 3 genom att lägga till en rad nya spelfunktioner inklusive det unika Hunter-läget, nya dödliga vapen som Predator-pilbågen, djupare loadout-, och unlock-möjligheter, uppgraderade system och fler sociala funktioner som exempelvis New York Feed. Lägger du till Nanodräkten, det ultimata vapnet, får du en multiplayer-upplevelse olik allt annat på marknaden”.

crysis_3_-_explosions_beneath_the_liberty_dome

Mellan den 29 januari och den 12 februari kommer Crysis 3-multiplayerbetan att erbjuda två av de åtta spellägena som kommer att finnas med i det färdiga spelet. I Crash Site måste spelarna säkra och försvara specifika platser och får poäng för kills och deras förmåga att hålla sina positioner. Det nya och spännande Hunter-läget gör debut i Crysis 3. Det här asymmetriska tidsbaserade spelläget ställer 2 spelare mot 10 (mot 14 i PC-versionen) i matcher där de två jägarna förföljer 10 CELL-soldater. Beväpnade enbart med Nanodräkter och den dödliga Predator-pilbågen måste jägarna systematiskt förfölja och döda CELL-soldaterna. CELL-soldaterna måste å sin sida jobba som ett team för att hålla sig vid liv till dess att tiden gått ut. Twisten är att när en CELL-soldat dödas kommer den att respawna som jägare och göra sällskap med de andra för att eliminera de återstående soldater innan klockan står på noll. Crysis 3-multiplayerbetan innehåller även två av de tolv kartor som kommer att finnas inkluderade i den färdiga produkten – Airport och Museum. De båda kartorna kommer att ge spelarna en försmak av den vackra regnskogen mitt i storstaden och det taktiska sandlådespelet som väntar dem i New Yorks Liberty Dome.

Dessutom finns den nya sociala funktionen New York Feed inkluderad multiplayerbetan. En funktion som visar spelarnas och deras vänners prestationer i spelet och samtidigt erbjuder dynamiska utmaningar. Crysis 3 multiplayer innehåller även spännande nya spelfunktioner som exempelvis Rip & Throw som låter spelarna interagera med element i den omgivande miljön och använda dem som vapen och sköldar, samt möjligheten att kontrollera den fruktade och dödliga utomjordiska krigsmaskinen The Pinger.

crysis_3_-_hunter_and_prey_-_mp_screen_3

Med kraft från Cryteks spelmotor CryENGINE 3 kan Crysis 3 erbjuda oöverträffad grafik och ett dynamiskt shooter-gameplay. Spelarna tar rollen som ”Prophet” när de återvänder till New York för att upptäcka att staden kapslats in i en Nanodome skapad av det korrupta storföretaget Cell Corporation. Den här farliga nya världen kräver avancerade vapen och taktik inklusive Nanodräkten. Utrustad med övermänskliga krafter som osynlighet, pansar och förbättrade visirfunktioner är Nanodräkten det ultimata verktyget som låter spelarna analysera, anpassa och attackera oavsett vem eller vad fienden ställer mot dem. Förutom Nanodräkten kan spelarna dra nytta av den kraftfulla Predator-pilbågen samt dödliga utomjordiska vapen för att bli planetens dödligaste krigare.

Spelare som förbokar Crysis 3 innan release kommer att belönas med en automatisk uppgradering till Crysis 3 Hunter Edition, samt en kostnadsfri nedladdning av Crysis (till Xbox 360, PS3 eller PC) – spelet som startade det hela. Crysis 3 Hunter Edition ger spelarna verktygen för att bli den ultimata jägaren i multiplayer med direktaccess till den nya Predator-pilbågen samt Hunter Nanosuit-modulen som ger extra kraft och funktionalitet till Nanodräkten. Innehavare av Crysis 3 Hunter Edition kommer dessutom att få ett försprång när de spelar online via en XP-boost upp till level 5, ett unikt skin till Predator-pilbågen plus tre exklusiva dog tags i Hunter-stil.

Crysis 3 har realease den 21:A februari till PC, Playstation 3 och Xbox 360

Källa: Electronic Arts Pressrealese