Med drygt två månader kvar tills StarCraft II: Heart of the Swarm släpps och möjligheten att spela som Sarah Kerrigan kan väntan te sig lång. För att bättra på frustrationen och förväntan på den andra delen av StarCraft-triologin har Blizzard delat med sig av Heart of the Swarms opening cinematic.

Den 12 mars 2013 släpps Heart of the Swarm, drygt tre år efter den första delen StarCraft II: Wings of Liberty. Den tredje och sista delen i serien är StarCraft II: Legacy of the Void där fokus kommer ligga på Protoss innebördes strider och kampen för att skapa enighet och rädda rasens framtid.

I Heart of the Swarm får vi åter stifta bekantskap med Sarah Kerrigan, tidigare känd som Queen of Blades och frontfigur för de insektsliknand Zerg. Efter att ha blivit befriad och återfått sin tidigare kroppsliga skepnad finner hon sig i ett nytt fängelse, instängd i ett forskningslaboratorium. Nu är det ditt uppdrag att ta dig levande ut därifrån och återta kontrollen över the swarm.  

Nya enheter, den månstora farkostsliknande zergmonstrum du färdas i och möjligheten att låsa upp latent liggande psykiska förmågor ger förhoppningar om en omväxande och kraftfull expansion. Som tidigare går det att spela själv eller med vänner via Battle.net vilket erbjuder allt från rankade matcher till co-op-spel.