Guild Wars har alltid varit känt för att ständigt leverera nytt innehåll till sina spelare. Senast handlade det om nytt dungeon i och med en uppdatering runt oktober. Det är nu dags för en lite större uppdatering den 28:e Januari. Patchen går under namnet ”Flame & Frost Prelude”.

”The sky falls and the ground shakes in the lands of the north. Charr and norn refugees crawl from the wreckage of their homes in the Wayfarer Foothills and Diessa Plateau, struggling to find shelter in the south. The call goes out for volunteers to assist the victims in this time of need, when earth and sky seem to have become the enemy.”

Det nya innehållet är en prolog till vad som komma skall, och detta med hjälp av flera mindre uppdrag, som slutligen kommer förändra hela den värld vi tidigare levt i, i Guild Wars 2-universumet vill säga. I och med denna uppdatering kommer vi få gå igenom ”Temple of the Silent Storm Week”, som är en vecka som sträcker sig från den 28:e Januari till den 4:e Februari. Här kan vi spela olika turneringar med olika konstellationer av lag på en helt ny bana. Banan kommer efter denna vecka även lägga till i den vanliga PvP roteringen av kartor.

Nya achivements läggs till, framför allt för de dagliga som hittills tvingat oss att döda fiender och hugga ved, skönt med lite variation. Det ska även gå att lägga ut specifika achivements direkt på skärmen för att enklare kunna se sina framsteg i dem. Man kommer ÄNTLIGEN tillåta ”guesting”, det vill säga llåta oss spelare hoppa mellan olika servrar ifall vi nu råkat välja fel server. Detta kommer vara gratis den första gången, för att sedan kosta antingen ”Gems” eller riktiga pengar. Nytt equipment för höglevlade karaktärer, uppgraderingar och en hel del nya justeringar vad gäller World Versus World och hur vissa av de redan befintliga systemet fungerar.