Än är det en bit kvar till League of Legends imponerande 32 miljoner användare, en siffra konkurrenten Riot Games uppgav förra året. En spelarbas som nu växt till 3 miljoner unika spelare i månaden trots att Dota 2 ännu är i betastadiet när förhoppningar om en fortsatt succé.

De ständigt pågående förändringarna och förbättringarna som betastadiet medför ger ett omväxlande metagame och mycket nytt att pröva på. Fortfarande väntar många spelare på nytappningar av gamla Dota-favoriter såsom Abaddon, Bristleback och Goblin Techies. Tills dess finns gott om tid att lära sig bemästra den senast släppta Dota 2-hjälten Medusa eller testa på en av tre nya spelvarianter.

Only Mid är fördelaktigt om man är få spelare. Top- och botlane är avstängda och creeps spawnar endast på midlane. Det är även möjligt att välja samma hjälte. Reverse Captains Mode tillåter dig att välja hjältar åt dina motståndare och tvärtom. Det senast tillagda game modet heter Least Played och stänger av de hjältar som du har spelat mest. Tanken är att uppmuntra till lära sig spela hjältar man inte alltid kommer i kontakt med och göra det i en miljö där ingen är expert på sin egen hjälte. Lite fler misstag men lite mer omväxlande med andra ord!