Internet florerar ständigt av nya rykten, inte bara vad gäller TV-kändisar och liknande, utan det finns ett och annat om TV-spel också. Det senaste ryktet som svävar runt just nu är specifikationerna på den kommande konsolgenerationen, Playstation 4 och Xbox 720.

Någonstans måste dock dessa rykten ha en grund, och just nu pratas det mycket om att både Microsoft och Sony kommer avslöja något på årets GDC-mässa. Sony kommer ha en konsol med 1,82 teraflops jämfört med Xboxens då 1,23 teraflop. Detta är alltså hastigheten på konsolen och i vilken utsträckning den gör olika beräkningar. Det sägs även att Xboxen kommer få hela 8GB Ram jämfört med PS4:an som får det halverade, 4. Båda konsolerna ska nyttja Blu-ray tekniken som klarar av skivor upp till 100gb.

25-29 mars är det dags för GDC och kanske får vi veta mer om konsolerna, och framför allt om ryktena ovanför stämmer. Det är bara vänta och se.