Att finansiera spel genom crowdfunding verkar inte vara på väg att bli impopulärt än på ett bra tag. Nu är det Chris Taylor och hans team på Gas Powered Games som vädjar direkt till fansen i förhoppningen om att få ihop slantarna som krävs för att utveckla deras nästa spel.

Wildman beskrivs som ett action rpg med MOBA/strategiinslag där du ska hjälpa grottmänniskor att överleva i en värld där andra arter lyckades utvecklas en hel del mer än oss själva. I en del av spelet kontrollerar spelaren sin egen ”Wildman” och kan utforska världen och slåss mot monster, leta efter loot eller bygga sin egen utrustning. För att verkligen utvecklas ska spelaren dock ge sig ut i War Zones där man får slåss mot andra spelare i förhoppningen om att få tag i ett fint byte från sin motståndare. Detta utspelas i ett MOBA-inspirerat läge där man bygger byggnader som automatiskt skapar trupper som marscherar mot motståndarens bas och på detta vis måste överlista sin fiende.

Gas Powered Games ligger bakom ett flertal suveräna titlar såsom Supreme Commander, Dungeon Siege (det började bra i alla fall) och Demigod som åtminstone jag själv uppskattade. Konceptet låter som något som skulle passa utvecklarna som handen i handsken så om du tycker det hela låter intressant kan det vara en idé att ge en hjälpande hand i finansieringen av spelet via deras Kickstarter.

Källa: Kickstarter