Julia Christophers och Tobias Scholz har tillsammans sammanställt en försenad julklapp för gratis nedladdning till just dig genom Esports Yearbook. Minnesvärda händelser och artiklar från spelvärlden under 2011 blandas med färgstarka stämningsfulla bilder på hela 107 sidor.

Bland favoritartiklarna utmärker sig Anamika Misra och Akshay Danwani artikel The World of eSports – Through a Girl Gamer’s Eye. Båda är professionella Counter-Strikespelare från Indien som delar med sig av sin upplevelse av att klättra på karriärstegen i ett land med väldigt få kvinnliga spelare.

Terrence Wong diskuterar vad det nysläppta Dota 2 skulle ha för inverkan på spelvärlden och risken för att det inte skulle nå upp till förväntningarna och vad resultatet blir när fler och fler moderna verisioner av äldre spel frångår LAN-stöd.

Det största MOBA-spelet League of Legends succé behandlas flitigt av Marvin Horstmann i artikeln League of Legends, Mass Market Product or Great eSports Title? Utan tvivel har spelet lyckats med att bli tillgängligt för den vanliga spelaren såväl som den professionella scenen.

För att ladda ner Esports Yearbook 2011/12 i sin helhet i PDF-format kan du klicka här.