I förra veckan utannonserade företaget Nvidia sin egen lilla spelhårdvara som gick under namnet Project Shield. Enheten är baserad på Android och använder sig av Tegra 4. Så spelen är galet snygga på den bärbara lilla enheten, och möjligheten att koppla upp sig tråtlöst och streama spel ifrån en PC som har ett GeForce GTX-grafikkort, gör den här lilla enheten till en väldigt kraftfull bärbar konsol.

Trots att Nvidia tidigare mestadels ägnat sin tid till att skapa kraftfulla grafikkort, blir man ändå förvånad över hur bra denna spelkonsol ändå känns väldigt up-to-date och redo att lanseras. Nvidia har ingen direkt erfarenhet vad gäller bärbara enheter, och framför allt inte fysiska enheter vad gäller design och allt. Utan man har hängivit sig helt åt tillbehör till datorns interiör tidigare. Enligt en del spelsidor som redan fått hålla i Project Shield är rapporterna mycket goda. Hela grejen känns väldigt kvalitativ och ursnyggt med 720p upplösningen på 5-tums skärmen, samt kontrollen som liknar den som hör till Microsofts Xbox 360. Visserligen kan det bli svårt och se vart Project Shield ska kunna passa in. Troligtvis kommer den inte konkurrera ut Nintendo 3DS på marknaden, eller iPhonen vid småspel. Men något har man igång med denna Android-konsol om man nu får kalla det för de. Project Shield är planerat att släppas i USA och Kanada under det andra kvartalet 2013.