Microsoft har givit namnet Lift London, till sin nya studio som startats i London. Phil Harrison meddelade detta idag och berättade att man vill starta en ny, fräsch studio som kommer fokusera helt på att släppa spel för ”molnet”. Härifrån kommer vi inte få se några fysiska kopior av spel med andra ord.

Chefen över den nya studion går under namnet Lee Schuneman som har arbetat på spelföretaget RARE (ägs av Microsoft) i över 16 år, och anser att hans erfarenheter kan bidra med mycket för den nya studion. Flertalet av personalen som kommer arbeta på Lift London kommer även de ifrån indiestudion Dlala. Företaget kommer som sagt att fokusera på att skapa spel för ”molnet”, och med de menas att man fokuserar på att skapa spel som fungerar att spela precis vart som helst. Mobiltelefoner och tablets ligger dock i största fokus.