Glöm Microsofts nästa Xbox, eller Sonys nästa Playstation. För nästa generations spelkonsol är här redan under andra kvartalet i år. Konsolen som går under namnet Project Shield utvecklas av grafikföretaget Nvidia.

Konsolen kommer använda sig av Nvidias TEGRA 4 med en HD-upplöst touchskärm och en spelkontroll som är kapabel att spela Android spel via Google Play och PC-titlar. Android kommer bjuda på ett trevligt startfällt till Project SHIELD i form av Arma Tactics, Blood Sword, Burn Zombie Burn, Dead Trigger 2, Real Boxin och Rochard för att bara nämna några. En högt uppsatt chef på Nvidia vid namn Jen-Hsun Huang berättade i en intervju att Project SHIELD skapades av Nvidias ingenjörer som älskar spel, och ville hitta ett nytt sätt att uppleva TV-spelandet. Nvidia ska ha blivit inspirerade av den ökade efterfrågan på mobiltelefoner samt möjligheten att spara filer i de olika moln-tjänsterna som finns runt om på internet vilket kommer göra att vi i framtiden inte kommer behöva använda oss av lagringsenheter, utan ska kunna streama allt vart man än befinner sig. Avslutningsvis berättade Jen-Hsun Huang att man vill göra något åt spelgenren och spelandet, ungefär i jämvikt med vad iPoden har lyckats göra med Kindle och sättet att läsa eböcker och lyssna på musik.

Specifikationerna är inte heller något man gömmer undan, utan Project SHIELD kommer styras av Nvidia Tegra 4 som är en 72-core GeForce GPU samt en processor som styrs av en Quad-Core, Cortex-A15. Nvidia lovade att man skulle bjuda på något som var minst sex gånger kraftigare än det tidigare Tegra 3-systemet, vilket man nu gör. Detta kombinerat med en ny batteri-spar-kärna, samt PRISM 2-teknologi  för att spara på energin, kommer låta oss spelare njuta av timtals med speltimmar. Den 5-tum stora touchskärmen kommer bjuda på 1280×720 HD-upplöst, multitouch skärm med 294 DPI.