Snart dags!

CCP har berättat att dom kommer börja sammanfoga servrarna med det fantastiska PC mmo’t EVE Onlines och Playstation 3 DUST 514 för att skapa en så kallad cross-plattform mellan universumet i båda spelen.

Användare som är med i betan kommer bli flyttade från singularity servrarna den nya Tranquility servern avslöjade studion. Legosoldaterna från DUST 514 kommer kunna ansluta sig till existerande företag i EVE Online, medan EVE piloter kan ansluta sig till företag startade av Dust 514 spelare.

DUST 514 Screenshot (8)Dust 514 FPS action på hög nivå!

Förutom detta kommer spelare kunna kunna prata med varandra och dela företags chat och voice chatt samt bjuda in varandra till användarskapade chattrum och kanaler som fungerar till bägge titlarna. Sist men inte minst går det även att skicka in game mail som även detta går bägge vägarna.

CCP jobbar hårt på att hålla ekonomin flytande i det 10 åriga EVE Online och kommer att blockera pengar transaktioner mellan EVE och DUST karaktärer, detta kommer dock ersättas med ett annat system vid senare tillfälle.

Ett release datum för Dust 514 har dock inte givits ännu, men spelet är i det stängda beta stadiet. Har du spelar Dust 514? eller spelar du det fortfarande och är med i betan? Eller spelar du EVE Online? Låt oss veta dina tankar på detta! Kommer cross plattforming fungera?