Den omtalade konsolen OUYA har knappt hunnit komma ut till de första utvecklarna innan konkurrenter dyker upp. Nästa konsol som finansieras via det extremt populära Kickstarter heter GameStick och är en konsol som prioriterar mobilitet framför prestanda.

Den lilla mojängen som får plats inuti en liten HDMI-adapter innehåller en 1.5GHz dual-core Amlogic 8726-MX processor, 1GB RAM, 8GB flashminne för lagring, plus integrerad bluetooth och Wifi. Till denna lilla konsol följer det även med en kontroll som förutom dubbla analoga spakar och en klassisk d-pad även har ett praktiskt förvaringsutrymme för själva konsolen på undersidan av kontrollen. PlayJam som står bakom konsolen säger att de redan har 200 spel som stödjer konsolen under utveckling och att de samarbetar med mer än 250 utvecklare.

För att GameStick ska bli verklighet har PlayJam bett om den inte fullt så blygsamma summan 100’000 dollar, men i skrivande stund har de redan samlat in mer än dubbla och med 24 dagar kvar på insamlingen ser det ut som att vi har ännu en Kickstarter-succé framför oss. Med två Android-baserade konsoler framför oss ser det ut som att spelutvecklingen på Android kommer växa, men frågan är om det finns plats för två.

Källa: Kickstarter