Med drygt en vecka kvar till julafton finns det många förhoppningsfulla gamers därute som hoppas på hårda klappar under granen och kanske passar på att själva dela med sig av sitt intresse till nära och kära. Vi frågade runt bland spelare runtom i Sverige vad just de önskar sig i julklapp, kanske är det här ni får tips och inspiration till egna klappar eller saker att sätta på önskelistan?

Julen handlar givetvis inte bara om att ge och få presenter, det är för många en tid att spendera med familjen och ha roligt tillsammans. Bor man hemma, är studerande eller har lite tomt i plånboken kan det dock gömma sig en glad överraskning under granen i form av spelutrustning som förgyller ens speltid eller kanske ett nytt spel att lira tillsammans med vännerna.

I en enkätundersökning passade vi på att fråga vad spelare önskade sig i julklapp i år. Högst upp på önskelistan stod hårdvara i form av tangentbord, datorskärmar samt headset. Här gäller det dock att hitta rätt i jungeln om man som exempelvis förälder vill överraska sina barn. Olika spelare har olika preferenser vad gäller sin spelutrustning, och mycket skall klaffa för att det skall vara bekvämt och ge en optimerad spelupplevelse. Mekaniska tangentbord är något som allt fler verkar vilja övergå till just nu. Poängen med dessa är bland annat att endast ett lätt tryck på en tangent krävs för att det skall registreras vilket skall skapa en bättre känsla och vara mindre energikrävande.

Ett av de tangentbord som önskades i undersökningen: Razer Black Widow.

Spelkonsoler var också högt upp på önskelistan, med Nintendo 3DS och Wii U i täten. Spel som vi önskar skall ligga i tomtens säck är bland andra Assasins Creed 3, olika varianter av Sims samt en önskan om Starcraft II: Heart of the Swarm. Tyvärr släpps den andra delen av Starcraft II först den 12:e mars nästa år. Kanske får vi istället önska oss en betanyckel.

Spelkonsoller som var populära att sätta upp på önskelistan iår.

Glöm nu inte att ha det roligt med familj och vänner. Inomhusspel är roligt, men inget slår att bygga snöfort och ha snöbollskrig. Ingår gör bland annat en exceptionell grafik, singleplayer såväl som multiplayerfunktioner och en ovanligt realistisk känsla när bland annat snöbollar letar sig in och smälter sådär härligt kallt i nacken.