Det omåttligt populära MOBA-spelet Dota 2 kan tänkas släppas på tablets i framtiden, i alla fall om man ska tro Gabe Newell. Dota 2 är ett fristående spel som utvecklats av Valve, men Dota började som en liten mod till Warcraft 3. Spelet går ut på att man spelar i lag, 3 mot 3 eller 5 mot 5. Varje spelare får välja en hjälte med 4 olika egenskaper, och målet är att förstöra motståndarnas bas. På vägen finns det torn, fiender och motståndare att ta död på för att lyckas förstöra basen.

Gabe Newell som är en av pratarna på 2012 Video Game Awards hade frågat Valve om de arbetar på något nytt intressant projekt. Som svar ska han ha fått veta att Valve är intresserade av att föra över Dota 2 till Tablets, men det kommer dock inte ske fören de har blivit tillräckligt kraftfulla för att klara av spelet. Dota 2 är just nu i beta fasen för alla PC-spelare, och hoppas släppas i början av 2013.