Det där med siffror är kanske inte lika spännande som vetskapen om nya kommande titlar eller allmänt skvaller, men att ha lite koll på hur nya konsoller står sig på marknaden kan ändå vara intressant för de av oss som gillar statistik. De första siffrorna för Wii U har börjat dyka upp och nu handlar det om försäljningen vid releasen i Japan där Wii U lyckades finna 307’471 förhoppningsvis nöjda ägare.

För att göra en jämförelse lyckades föregångaren Wii med konststycket att säljas i 350’358 exemplar vid releasen, vilket är ett något bättre resultat men om Wii U lyckas ta igen det försprånget eller inte i framtiden återstår att se. Tittar man på vilka titlar som var populära som premiärspel vinner New Super Mario Bros U överlägset med 160’140 exemplar och Monster Hunter 3 Ultimare som blygsam tvåa med 106’454 exemplar. Riktigt lika populärt var dock inte Ubisofts zombieöverlevnadsspel Zombie U som bara lyckades locka 10’680 spelare i Japan.

Att Nintendo och Mario är omtyckta är knappast någon nyhet i Japan men det ska intressant att se liknande siffror från resterande delar av världen och se hur pass mycket spelsmaken faktiskt skiljer sig mellan gamers. Plockade du upp en Wii U och vad tycker du i så fall om den?

Källa: Gamekult