Det var många år sedan som jag inhandlade den mycket seglivade serietidningen Kalle Anka & Co. Intressen bytte fokus och spel blev något av en sysselsättning man fokuserade på till 150%. Nu finns det dock kanske en anledning till att plocka upp ett exemplar av tidningen igen, åtminstone om man är ett smått slaviskt fan av allt som har med Warren Spector att göra. Han har nämligen skrivit manus till en egen historia i den svenska Kalle Anka & Co #47-2012.

Berättelsen är åtta sidor lång och handlar om hur Kalle och farbror Joakim byter jobb på en av Joakims fabriker för att bevisa hur inkompetent den andra är på sin uppgift. Jonas Lindheimer som är redaktör på tidningen beskriver Warren Spector som en smart kille och att de alltid håller utkik efter talangfulla personer med bra berättelser som kan hålla deras värld vid liv.

”In the US, most people outgrow comic books, and the work of Carl Barks, Floyd Gottfredson and others is considered work for kids. Well, I never got the memo – I’ve been a comic book fan all my life, just never stopped reading them. I had the great good fortune to make a Mickey Mouse game, very much in the tradition of Floyd Gottfredson’s classic Mickey adventures. And, as a result of that, this amateur comic book author wanna-be got the chance to follow in the footsteps of Carl Barks and write some Disney duck comics. And what an adventure THAT was! I learned by experience just how different the storytelling methods are in comic books, compared with video games. I just hope my first effort did Barks and Scrooge and Donald and Disney fans proud – and that my first effort won’t be my last. Writing duck stories is fun! Hope everyone enjoys reading my stories as much as I did writing them.”
-Warren Spector

Har man noll koll på vem Warren Spector är kan vi påminna er om att det är den oerhört mysiga farbrorn som bland annat gav oss Deus Ex och som är aktuell med kommande Epic Mickey 2. Kalle Anka & Co #47-2012 finns i butikshyllorna redan nu för den som vill se hur denne man hanterar serietidningsmediet.