Många av er undrar säkert, vad fan är Rosenkreuztilette. Jo, det ska jag tala om för er, det är en klon av PC-spelet Mega Man, som släpptes 2007. Spelet, som bygger väldigt mycket på själva Mega man konceptet, har nu äntligen fått sig en uppföljare, Rosenkreuzstilette Freudenstachel.

Spelet som bygger på en europeisk, gotisk stil där du slåss mot onda häxor, istället för häftiga robotar. Mycket kommer kännas igen för de som tidigare spelat Mega Man, för vissa bandesigner och hinder kommer att kännas igen, men det är dock inget negativt. Uppföljaren släpptes den 20:e oktober i år, och har en lite mer ”Girl-on-girl”-approach med massa pang pang action. Det finns mängder av referenser till andra spel som banor inspirerade av Super Mario Bros, Sardius som miniboss (Karaktär ifrån Super Ghouls ’n Ghosts).

För er som vill testa detta, bör definitivt punga ut runt 130kr för det första spelet, och knappt 100kr för uppföljaren. Spelen har bara speldialoger på japanska, men så svårt är det inte att ta sig runt på spelets menyer. Nedan finner ni även en film ifrån spelet som kanske kan locka till lite spelande.