Guild Wars 2 fortsätter att expandera, och först den helg som kommer släpps spelets första stora patch som går under namnet ”The Lost Shores”. Spelet har tidigare haft ett stort event i samband med Halloween, men först nu släpper man alltså den första uppdateringen som öppnar upp områden i världen, permanent, och eventet äger rum den 16:e till 18:e November, alltså helgen som kommer.

”Something stirs in the sea of Sorrows that will ‘change Tyria forever’. Så lyder den punshline som kommer locka oss in att utforska det nya stället, The Lost Shores. Gissningsvis kommer det handla om spelets första undervattensvärld, i och med att det är placerat in the middle of a sea. Fractals of the Mists heter den nya dungeonen som släpps, samt en ny PvP-karta vid namn Temple of the Silent Storm. Under helgen kommer även spelet introducera ”Free Trial”: Alla som spelar Guild Wars 2 kommer under helgen att kunna bjuda in upp till tre vänner, som kan spela gratis ifrån den 15:e till 18:e, utan några som helst restriktioner. För den som vill bli lite mer peppad bör titta in spelets hemsida.