Ännu en arbetsvecka är slut för många av oss och varför inte koppla av under helgen med lite härlig spelmusik? Även denna vecka blir det ett indiespel som får stå för musikrekommendationen och det är inget mindre än Bastion. För de som inte känner till Bastion så har ni missat något och borde genast införskaffa det, då det är ett riktigt roligt action-rpg från indieutvecklarna Supergiant Games. Musiken i spelet är komponerad av Darren Korb och lämnade ett nästan lika stort intryck som den väldigt dynamiska och härliga berättarrösten.

Bastion Original Soundtrack kan var ett av de mer udda soundtracken jag hört, men på något mystiskt vis passar det så otroligt bra till den trasiga världen där spelet utspelar sig. Att det även finnas låtar med sång, vilket fortfarande inte är allt för vanligt än idag, gör det hela ännu härligare. En anledning till brist på sång i spelmusik kan vara att det distraherar spelarna från spelet och därför används det oftast i mellansekvenser och slutscener. Fast gör det verkligen det? Bastion OST hamnade i alla fall på telefonen direkt när jag fick tag på det och lite då och då dyker det upp igen när jag blir sugen på att höra det igen.

Bland alla instrument som hörs är gitarrer, samt andra lite mer exotiska stränginstrument, vanligt förekommande. Vissa ljud får mig till och med att tänka på den inte allt för moderna mungigan när jag hör dem. För att återkomma till låtarna med sång som jag nämnde förut så är två av mina favoritspår just sådana. Build That Wall (Zia’s Theme) och The Pantheon (Ain’t Gonna Catch You) är riktigt härliga och att det är någon som sjunger bidrar nog till att jag fallit för dem. Tyvärr så får man bara höra den ena, Build That Wall, i spelet. För att få höra The Pantheon krävs det att man köper soundtracket då den fick agera bonusspår där. Bara den låten gör soundtracket värt att köpa, men de andra låtarna är riktigt härliga även dem. Tror inte finns någon låt som jag direkt ogillar. De är snarare mer eller mindre bra och de flesta ligger närmre den första kategorin.

Supergiant Games

Bastion

Bastion Original Soundtrack

Vill du vara med och påverka vad som kommer vara med i kommande veckors ”Veckans Soundtrack”? Skicka då ett mail till marcus.nilsson@ctrlaltelite.se så kommer jag försöka kolla upp din rekommendation så fort som möjligt. Var gärna så detaljerad som möjligt med vad du gillar med soundtracket i fråga och självklart kommer den som rekommenderar något nämnas i texten.