Sonic, den älskade blåa igelkotten som gått ifrån älskad till hatad, och nu på senare tiden har han blivit älskad igen. SEGA har bekräftat att ”flera” digitala spel är under utveckling, samt ett helt nytt Sonic-spel i hårdformat för konsolerna är planerat till 2013. Sissel Henno som är Europa-representat för SEGA berättar att ”De kommande åren kommer stort fokus ligga på att expandera Sonic-licensen även i Europa, både vad gäller spel och leksaker.”

Senast man släppte ett spel till konsoler var 2011 i och med Sonic Generations. Spelet bjöd på både klassiskt Sonic-spel, men även det som företaget använt allt oftare på senare tid, 3D. Vi ska däremot inte förvänta oss ett Sonic Generations 2. För lead producer Takashi Iizuka sa förra året, i och med lanseringen av Sonic Generations att ”Det här var en engångsgrej för att fira ett jubileum med Sonic”. Förutom Sonic & All-Stars Racing Transformed som släpps nu på fredag, den 16:e November, så har SEGA inte utannonserat fler spel, ännu.