Förutom att ha producerat den fenomenala The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses, har även Jeron Moore jobbat hårt på ett sidoprojekt under namnet Twilight Symphony. Det är en musikalisk resa genom The Legend of Zelda: Twilight Princess från 2006.

Tagit från Twilight Symphony hemsida:

Experience the journey of Nintendo’s greatest gaming masterpieces in a whole new way. Twilight Symphony brings to life 3½ hours of music from The Legend of Zelda: Twilight Princess with fully orchestral arrangements, featuring live choir and over 100 professionally recorded live elements including violin, viola, French horn, oboe, English horn, guitar, male and female vocal soloists and of course… the legendary ocarina.

Projektet startades genom Kickstarter och ChipIn, och för 350 kr får du en fin cd case, tre skivor, en bok och ett special designat case för att hålla allt i. Den fysiska versionen är limiterad till 2000 exemplar så du får nog skynda dig om det är viktigt för samlar begäret, dock kommer den digitala versionen finnas tillgänglig att köpa från mitten av november. Mer detaljer kommer upp på Twillight Princess hemsida.

Zelda serien har alltid haft fenomenalt bra musik från kompositören Koji Kondo och Twillight Princess är inget undantag.

Vilken är din favorit Zelda låt och från vilket spel?