Det är återigen dags för anonyma källor att kasta vattnen på kvarnen som vi kallar hypemaskinen. Om man vågar lita på informationen har en del specifikationer för den kommande Playstation 4 läckt ut. Maskinen som har kodnamnet Orbis förväntas få sitt officiella namn under Januari och skall visas upp senare under året, troligtvis under E3.

Utvecklingskit har skickats ut till ett par utvecklare och det är härifrån våra anonyma källor påstår sig ha fått informationen. Utvecklingskitten är baserade på AMD A10 APU som kombinerar både CPU och GPU i en och samma enhet. Konsolens grafikkort baseras på AMD Radeon HD 7670 tekniken med en 128 bitars buss och 1GB GDDR5 videominne. Varje enhet är utrustad med antingen 8GB eller 16GB ramminne tillsammans med en hårddisk på 256GB och en Blu-ray spelare. Målet enligt källan är att maskinen ska klara att köra alla spel i 60fps och med en 1080p HD-upplösning.

Vi är väldigt skeptiska till den här informationen och väljer att se det som det är, nämligen ett rykte tills dess att ny information säger annat. Nu ska man förvisso även räkna in att dessa specifikationer skulle bygga på utvecklingskitten vilket brukar vara en bit högre än de maskiner som i slutänden når konsumenterna. Vad tror ni? Ligger det någon sanning i dessa rykten eller är det en klassisk lögn som vill få med sig så många som möjligt?

Källa: The Vorpal Blade