Det är faktiskt nästan sant, bara nästan. Guild Wars har alltid varit kända för att bjuda in spelarna till olika events och minispel, och ett koncept som funnits redan i första spelet som nu kommer att göra en återkomst i Guild Wars 2 är det populära ”Polymock-minigame”. Minispelet som helt klart är inspirerat ifrån rollspelet ”Pokémon” går helt enkelt ut på att du som spelare har en uppsättning olika småmonster med olika egenskaper som ställs emot din motståndares uppsättning monster, precis som i Pokémon.

Polymock ansågs vara en fritidssyssla som de små, men ack så intelligenta karaktärerna vid namn Asura, ägnade sig åt. Nu, 250 år senare där Guild Wars 2 utspelar sig så finns inte Polymocks representerade, än så länge. Det finns mycket dock som talar för att det här kommer läggas till i spelet. I Asuras huvudstad Rata Sum finns det nämligen en Polymock Arena, och teleportörer som är avstängda på grund av maintenance, så om en patch eller två kan dessa kanske dyka upp för gemene man att ta del av.