Dreamfall Chapters, en uppföljare till 2006’s prisvinnande äventyrsspel  Dreamfall: The Longest Journey, har gått in i för produktion under den nya studion Red Thread Games har Funcom avslöjat.

Red Thread Games är grundat av Ragnar Tørnquist, skaparen av The Longest Journey serien. Studion kommer vara ekonomisk självständig med rättigheterna till Licensen för The Longest Journey universumet från Funcom.

Tørnquist tröttnade nyligen på sin roll från The Secret World, och sa upp sig från sin tjänst som senior producent men kommer fortfarande vara involverad i MMO som kreativ producent samtidigt som hans team utvecklar Dreamfall Chapters.

”I’m very excited to finally have the opportunity to continue the The Longest Journey saga,” said Tørnquist. ”Ever since we ended Dreamfall on a nail-biting cliffhanger, players have been rightfully demanding a sequel, and my deal with Funcom will finally make that possible.

”I’m extremely grateful to Funcom for this unique and exciting opportunity, and I can’t wait to dive back into the universe I helped create more than a decade ago, and continue the story players have been waiting for these past six years.”

Inget har sagts angående plattformar eller release datum  men Red Thread Games skapades för att utveckla spel till PC/Mac, iOS och Android.