Det finns många sätt som ett spel kan gripa tag i spelaren. Ibland är det handlingen, eller varför inte ett oerhört vackert yttre som gör det till en fröjd att fortsätta spela. XCOM Enemy Unknown har ingenting av det där men det har inte hindrat oss från att vara ganska förväntansfulla. Nu vet vi precis varför en utomjordisk invasion kanske inte är en sån dålig sak trots allt.

 

 

 

 

 

En andra åsikt:

XCOM: Enemy Unknown är nog det bästa försöket jag någonsin sett till att göra en modern remake av en redan älskad och nostalgibetyngd spelserie. Det går aldrig att göra alla helt lyckliga, men Firaxis levererar en upplevelse som både är långt mer tillgänglig än än originalen och nästan lika oförlåtande i sin utmaning. Med en modernare vinkling på både design och spelmekanik, som ändå är trogen originalet, är XCOM: Enemy Unknown en av årets mest spelvärda titlar. Även på konsol. 9/10 – Ekman

XCOM: Enemy Unknown

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

8