Det råder delade meningar på internet bland spelare och kritiker vare sig Resident Evil 6 går åt rätt håll vad gäller spelets utveckling, eller om det bara blir ännu ett actionspel i mängden. Hur det än må vara så är det fortfarande Resident Evil, och det är fortfarande zombies. Under December kommer det släppas en stor omfattande uppdatering till spelet, som bland annat låter spelarna ändra kamerainställningarna.

Uppdateringen är planerad till både Xbox 360 och PS3, och kommer innehålla följande förändringar:

– Spelarna ska kunna justera kameran för att få en bättre kameravinkel för att exempelvis få se mer av området i ett ”fish-eye-perspektiv”. Allt för att spelarna ska kunna anpassa spelet lite efter deras egna spelstil.

– Undertexterna ska uppdateras så att det exempelvis engelska texten fungerar oavsett om du vill ha ett annat språk när karaktärerna pratar.

– Kampanjen med Ada Wong som huvudperson kommer finnas tillgänglig ifrån start, och möjligheten att använda en optional, player-controlled co-op partner. Tidigare har man varit tvungen att spela igenom spelet med alla andra karaktärer (tre gånger) för att låsa upp Adas kampanj.

– Svårighetsgraden ”No Hope” läggs till på spelets alla banor, för spelarna som vill ha en extrem utmaning.