Karaokespelet Singstar, spelet som kan höja ribban på alla hemmafester kommer inom kort bli free-to-play på PS3. Det är Sony Computer Entertainment som har gått ut med dessa uppgifter, och påstår att cd-skivor är dåtid, nedladdningsbart är det nya heta.

Det finns ju givetvis en nackdel med att ett spel plötsligt blir free-to-play. I det här fallet så får du ladda ner spelet gratis, testa sjunga några låtar som då är begränsade till 1 minut, för att sedan köpa på dig de låtar du vill sjunga. De tidigare spelen i serien kan nu användas som installerbara expansioner, där du kan installera låtarna på din PS3 och använda i spelet, givetvis ett plus för dem som faktiskt äger fysiska kopior av spelen sedan tidigare. En annan ny sak är att det inte behövs några mikrofoner, förutsatt att du istället har Playstation Eye. Det är ännu inte sagt när det kommer släppas, men inom kort borde det vara på plats på PS3 XMB.