Det ska inte vara lätt att gå säker om man äger en Playstation 3 i dag. Det är nämligen så att konsolen återigen har blivit hackat, och denna gång handlar det om säkerhetsnycklar som skyddar all väsentlig data som kan tänkas vara lagrad på konsolen, det lägsta lagret med andra ord.

Enligt hackarna själva som går under namnet ”The Three Musketeers”, så ska hacket tydligen vara så omfattande att Sony inte kan patcha bort problemet med nya firmwares. Hackergruppen hade till en början inte tänkt släppa nycklarna, men en annan grupp baserad i Kina tog nycklarna och försökte sälja dem vidare, vilket gjorde att de tre musketörerna valde att släppa nycklarna fria på internet, och där vet vi ju hur snabbt allt sprider sig.

”You can be sure that if it wouldn’t have been for this leak, this key would never have seen the light of day, only the fear of our work being used by others to make money out of it has forced us to release this now,”