Det här är definitivt något som bör riktas mot alla tekniknördar i synnerhet, men även till alla som spelar spel och saknar att det ibland saknas något. Xobx SmartGlass är precis den pusselbit som ibland saknas, och kommer släppas den 26:e Oktober, det vill säga nu på fredag. 

Det huvudsakliga syftet med SmartGlass är att förhöja nöjet med din Xbox 360, som att exempelvis navigera runt på dashboarden, starta appar eller fungera som en kontroll till Internet Explorer, som att skriva in text, skrolla, markera och zooma in/ut. För spelen ser det däremot annorlunda ut, och helt upp till vad spelutvecklarna själva vill göra. Vad vi vet nu så har Forza Horizon exempelvis stöd för SmartGlass och då i form av en GPS, en karta istället för att ständigt behöva hoppa ut i menyn för att navigera kartan, eller Dance Central 3 där du direkt kan välja vilken låt som ska dra igång direkt efter att du är färdig med den du dansar till. Fler funktioner finns garanterat, och nedan följer en lista över spelen som till en början kommer stödja Xbox SmartGlass.

  • Ascend
  • Dance Central 3
  • Forza Horizon
  • Halo Waypoint
  • Home Run Stars
  • Karaoke
  • Kinect Sesame Street TV

Microsoft själva förklarar fenomenet på följande sätt:
”Get more from your game when you can use a second screen. Turn you phone or tablet into a virtual GPS in Forza: Horizon. Don’t stop the dance party in Dance Central 3 by going back to the menu to choose your next song. Instead, queue it up on your tablet or smartphone. In HomeRun Stars, use SmartGlass on your favourite device to throw a surprise pitch to your friend up at bat in front of Kinect. See detailed stats on how you are progressing in Halo 4, or check up on friends. All of these features and much more will be available when your favourite game extends to multiple screens,”

I samband med detta avslöjande går man även ut och säger att den nya Dashboard-uppdateringen släpps idag, nu nu nu!