Det är något speciellt med långlivade serier. Inte allt för många varumärken idag lever längre än två eller tre titlar och det första snedsteget tenderar att innebära slutet för en serie. Resident Evil har förändrats rejält sedan första delen och har inte bara förnyat sig och fött upp ett flertal mer eller mindre lyckade sidospår, men när nästa riktiga del i serien släpps får den av förklarliga skäl all uppmärksamhet riktad på sig. Den stora frågan är om förväntningarna är en bra sak?

 


En andra åsikt:

Resident Evil 6 är ett spel som det först var enorm hype över men ju närmare releasen man kom ju mer dog den. Spelet hittar inte riktigt hem och jag vill nog se att Resident Evil 7 hittar tillbaka till sina rötter annars blir det nog som Final Fantasy, en serie som var bra förr. Trots detta finns det faktiskt roliga saker som Mercenaries och att spela med en vän. Dom olika kampanjerna känns lite konstiga och någon direkt survival horror existerar inte här och det gör mig rädd för bövelen!! 7/10 – Studio23

Releasedatum: 2012-10-02

Genre: Action|Skräck

Antal Spelare: 1-4

Finns även till: Pc|Playstation 3|Xbox 360

Spelet har PEGI-märkningen:

 3_black