Sony Computer Entertainment Europe har skrivit på en utvecklingsavtal med Wish Studios. Studion är en ny start-up och håller till i Brighton, England. Avtalet innebär att studion kommer utveckla ett nytt IP för Sony.

Studion grundades tidigare i år av före detta Sony- och Relentless Software-anställda. De har jobbat på EyePet och Buzz-franchie för PlayStation-platformen, men även Kinect Nat Geo TV för Xbox 360. Wish Studios planerar att utveckla spel och appar för konsol och mobilplattformar och vill fokusera på social gaming och titlar som nyttjar sig av augmented reality och rörelsekontroller.

”Vi är väldigt upphetsade att jobba med SCEE,” berättar Wish Studios VD:n Caspar Field. ”Medan vi inte kan avslöja några detaljer kring projektet kan vi berätta att det spelar fantastiskt och har enorm potential. Sony fortsätter att visa vision och ledarskap genom att bjuda på originella och innovativa idéer till gamers, och ett engagemang vi delar med Wish Studios.”

”Vi älskar att jobba med kreativa start-ups som Wish som är passionerade om spel och sugna på innovation,” berättar SCEE vice president Mick Hocking. ”Personerna på Wish är väldigt talangfulla och vi ser fram emot att fruktbart förhållande tillsammans.”

Källa