I dagarna uppdaterade Electroinc Arts sin ”Privacy Policy”-dokument. I uppdateringen går det nu att läsa om vad som gäller vid internet-spelandet av EAs titlar på Nintendo Wii-U. Precis som för Xbox 360 och Playstation 3-spelarna, så måste man även på Nintendo Wii-U vara inloggad på sitt Origin-konto via konsolen för att få spela EAs egna spel på nätet.

Via Origin kommer det samlas ofantligt mycket information vare sig du vill det eller inte. Här kommer det lagras emailadresser, Mii-information, vänlista, land, språk och födelsedagar, däremot är man tydlig att inga kreditkortsuppgifter kommer sparas. I dokumentet går det även att läsa om något som kallas f ör ”Nintendo Network ID”, och kanske är det vårt nya sätt att lägga till vänner, till skillnad ifrån det tidigare systemet med meterlånga Friendcodes.