”500 years ago, a tyrannical Krytan king was slain by his own people, those who had suffered greatly during his reign of lunacy. It is said that this king’s body was chopped into pieces, and his spirit was banished to the Underworld, but that he can return to the mortal realm for just one day a year: on Halloween.”

Från idag till den sista oktober firar vi Halloween i Guild Wars 2. Jag som är en trogen spelare älskar de små eventen som Anet håller för oss spelare under halloween, juletid, påsk och liknande. Just det här eventet är lite speciellt då det är spelets första halloween-firande. Föregångaren Guild Wars har alltid haft olika event för att locka in spelarna i spelvärlden vid de speciella högtiderna, och gör även så här.

Under eventet finns det en hel del att göra som att leta rätt på godisgömmor, skattgoblins, spöken och leta rätt på olika mördare som springer omkring i världen. För mer information bör ni definitivt titta in Guild Wars 2 Halloween sida