Den 1:a till 4:e November drar den svenska spelmässan GameX igång. I år kommer man hålla Nintendo SM på plats, och vilket år det verkar bli.

För att kvala in till årets upplaga av Nintendo-SM krävs det att man spelar och är duktig nog på tre olika spel. Det fungerar alltså inte att vara bra på bara ett av spelen och försöka ta sig till finalen, utan alla tre spelen är ett krav. Det första spelet är Mario Kart 7, om man tar sig vidare där är det dags för Mario Party 9. Klarar man de två första spelen är man på god väg till finalen. Det tredje spelet är fortfarande hemligt, allt för att skapa lite hysteri kring vad som komma skall. Om ni känner att ni har vad som krävs så här veckorna innan Nintendo SM och Gamex, så är det följande som gäller för det redan nu två kända spelen att bemästra:

Kvalspel 1 – Mario Kart 7
Time Trials – Flower Cup – Mario Circuit.
– Bästa tid på 3 varv
– Alla karaktärer är tillåtna, guldobjekt är förbjudna.
– Alla spelare får två försök, bästa tiden räknas.
– Allt spelande sker på Nintendo 3DS XL.

Kvalspel 2 – Mario Party 9
Minigames – Time Attack
– Bästa tid
– Man får 15 minuter på sig. Har man inte kommit i mål då avbryts man och ens resultat blir det antal minispel man klarat av så långt.
– Mario Party 9 spelas på Wii

Kvalspel 3 – hemligt
Det tredje kvalspelet är hemligt och kvalet börjar sent på respektive kvaldag för de som kvalificerat sig vidare. För att få spela kvalspel 3 måste man ha gjort bra ifrån sig i både kvalspel 1 och kvalspel 2.

Finalen kommer hållas under den avslutande dagen på GameX, det vill säga Söndagen den 4:e November, och mer information kring hur finalen går till är fortfarande hemligstämplat.

För er som fortfarande är galet sugna på detta och hur allt går till går det bra att hoppa över till Nintendos hemsida samt Gamex sida för mer information.

Självklart kommer CtrlAltElite vara på plats under årets GameX så vi ses där :)