Masahiro Sakurai, mest känd som skaparen av Kirby men även en av arbetarna på Kid Icarus: Uprising och drabbats av något hemskt. Visst, det är ingen dödlig sjukdom, utan mer ett psykiskt tillstånd som vi låter kalla ”Decade depression”. Eget påhitt men fyndigt. Masahiro har nämligen råkat ut får en komplett krasch av sin Playstation 3, en sådan krasch att ingenting går att rädda, inte ens en ynka sparfil.

Sådant är tråkigt när det händer, jag har själv varit med om det och blev smått deprimerad när jag skulle spela om Final Fantasy XIII, de 190 timmarna jag hade lagt ner på spelet, eller de 140 timmarna i Borderlands. Men hur som helst är det nog mer synd om Masahiro. Han ägde en av de första Playstation 3-modellerna, den modellen som var bakåtkompatible till både Playstation 1 och 2. Och lyssna, det blir värre. Masahiro har fått byta hårddisk en gång tidigare på sin Playstation 3, men då var det mestadels bara fåtalet spel som gick förlorade. Den här gången har hela skiten kraschat och ingenting går att rädda. Masahiro hade sparat ALLA sina sparfiler på den nya hårddisken, alla sparfiler ifrån 1996. Det är över 14 år som har legat på hårddisken. Givetvis är det förbannat dumt att man inte gjort säkerhetskopior om man väljer att lägga allt på ett relativt osäkert kort. Tråkigt, men sant, och det här är nog den största sparfilskraschen jag har hört om, stackars Masahiro.