David Fincher och Tim Miller som är hyllade producenter i Hollywood är två stora namn som kommer att skapa lanseringstrailern till Halo 4. David Fincher är mest känd för filmerna Fight Club och The Social Network, medan Tim Miller fokuserar mestadels på visuella effekter och var en av personerna bakom filmen Scott Pilgrim vs. the World.

Tanken är att duon ska skapa en trailer som är känslomässigt laddad och som ska ha sitt fokus på Master Chiefs bakgrundshistoria. Trailern som just nu har arbetsnamnet ”Scanned” kommer visa på några av de nya hoten som Master Chief kommer ställas inför i Halo 4. ”Jag blir alldeles till mig bara av att tänka på att jag ska, tillsammans med David Fincher och 343 Industries, ska få vara med och skapa något episkt. Halo är en av de mest ikoniska sci-fi-universumen där ute med ett sådant djup att vi har hur mycket material som helst att arbeta med.” Säger Tim Miller. Målet är att man vill skapa en Blockbuster, trailern ska skrika Hollywood, allt för att försöka leva upp till de andra Live-action filmerna som Halo haft genom åren.

Den 18:e oktober är det premiär för den två minuter långa trailern, och den kommer visas upp på Late Night with Jimmy Fallon. Halo 4 i sig kommer lanseras den 6:e November. Under tiden kan ni passa på och läsa våra recensioner av tidigare Halo spel, bland annat Halo: Combat Evolved Anniversary och Halo Reach.