Mass Effect 3: Retaliation, det senaste i gänget  DLC’s kommer släppas i Europa den 10:e Oktober avslöjade Bioware, den är gratis och kommer ge mer multiplayer innehåll, ganska så mycket också. Vi lär nog börja spela Multiaplayer här på redaktionen igen

Nya fiender

Gör dig redo att möta the Collector Praetorian, Scion, Abomination, Trooper, och Captain. Rapporter har även kommit in att Cerberus har rekryterat the Dragoon till deras sida och att Geth skickat nya Drones till slagfältet.

Nya klassiska kits att låsa upp

Nya karaktärer ger sig in i striden och innefattar Turian Havoc Soldier, Turian Ghost Infiltrator, med flera som kommer läggas till kontinuerligt.

Nya Hazard Versioner av kartor som redan finns

Strid på sex kartor med nya faror och fällor. När kartorna blir attackerade kommer dessa roteras. Överlev Syra, åska, sandstormer, Svarms m.m.!

Nya upplåsbara vapen

The Collectors har också tagit fram nya dödliga vapen för kriget: Collector Assault Rifle, Sub-Machine Gun, och Sniper Rifle. Lås upp dessa och mer för att uppgradera ditt arsenal.

Ny kraftfull uppgraderingar

Utrusta dina vapen med nya ammo modar och förstärk din utrustning med unika uppgraderingar för att övervinna dom starkaste fienderna.

Nya Multiplayer utmaningar

Är du den bästa soldaten inom Alliansen? Du kan följa din färd i den nya utmaningsdatabasen. Utföra olika multiplayer uppdrag och styrkeprov för att låsa upp titlar och banners för uppvisning in-game och sedan jämföra dessa med dina vänner.

Utmaningsdatabasen följer dina olika in-game statestik te x hur mycket du använder din N7 Typhoon. För att tjäna in behöver du uppfylla vissa mini utmaningar som bl.a kan vara att samla på sig 140,000 poäng vid användning av Typhoon i multiplayer vilket belönar dig med 10 challenge points.

Vad kan du göra med Challenge Points?

Challenge points används för att låsa upp coola in-game multiplayer bonusar som t ex nya titlar och banners. Vill du att andra spelare ska se att du är en agent från the council så går det enkelt, vill du visa en flashing banner och göra vännerna din nya banner i lobbyn går det även utmärkt. Challange points är helt enkelt till för att göra din spelupplevelse mer personlig.

[pro-player width=’630′ height=’473′ type=’video’]http://www.ctrlaltelite.se/trailers/ME3retaliationdlc.mp4[/pro-player]