Den 26:e oktober släpps äntligen Forza Horizon, men frågan är om konceptet kommer sälja som smör i solsken, eller om det kommer falla pladask på sina egna fötter. Horizon är nämligen ett bilspel som har en helt öppen värld ungefär som Burnout Paradise. Forza i sig är mer känt för de instängda tävlingarna på diverse banor runt om i världen, men nu försöker man sig på ett bilspel i en öppen värld, intressant.

Den 6:e oktober, 20 dagar innan release, kommer ett demo att släppas på Xbox Live för oss spelare att få testa på. Spelet kommer låta oss utforska Colorado och köra ett antal olika bilar genom olika events, exempelvis Street Race på olika platser i Colorado. Vi kommer även få ta del av det som man kallar för ”Rival Mode”, ett typ av time trial-läge där man tävlar mot andra spelare över den snabbaste tiden på olika event. Om det däremot fungerar lite som Burnout Paradise version, att tävla om snabbast tid på olika delsträckor i staden, men det är något vi kommer få se på demot om 4 dagar. Alla ni som väljer att testa på Forza Horizon innan releasen kommer även bjudas på en 2013 SRT Viper GTS i det hela spelet vid lanseringen, lite som ett ”Tack för att ni testade vårat spel”-erbjudande.