Möjligheten finns att StarCraft 2, multiplayer delen dårå, kommer att bli free-to-play. Blizzard undersöker i skrivande stund möjligheten att göra onlinedelen gratis för alla att spela och testa på. Än så länge är det bara ett rykte, men det här ryktet har lite kött på benen, för enligt Dustin Browder så tittar man på möjligheten.

Det var under ett e-sports event i Valencia i fredags som Dustin Browder blev utfrågad av pressen, och därav tillkännagav att Blizzard tittar på möjligheten att göra onlinedelen free-to-play. Om så är fallet, så kommer det garanterat locka en mängd med spelare som känner att man inte vill lägga ut en massa pengar på spelet (Som idag kostar 259kr på vissa kedjor), bara för att få spela på nätet. Det skulle även kunna bidra till att fler skulle titta på de olika e-sports eventen, med tanke på att man själv är med och spelar och är då intresserad av spelet i sig.

Idag finns det redan en mängd spel som är gratis att spela, vilket då blir ett annat alternativ istället för att spela StarCraft, exempelvis League of Legends, DOTA 2 och Heroes of Newerth.