Det har knappt gått 24 timmar sedan det hett efterlängtade action RPG-spelet Torchlight 2 släpptes på Steam, och bara timmar efter lanseringen började det direkt spekuleras kring Runic Games nästa spel och om det blir det påstådda Torchlight MMO, eller ett Torchlight 3. Runic Games kan nu avslöja att man inte har några planer som helst på att arbeta med Torchlight över huvudtaget, i alla fall inte de närmaste månaderna.

Det är i en intervju med reddit som en av grundarna, Travis Baldree, säger:
”Låt mig vara saklig, vi har inga planer på att hoppa på ett Torchlight MMO. Landskapet ser lite annorlunda ut nu än vad det gjorde för ett par år sedan med tanke på World of Warcraft och Guild Wars som just nu dominerar scenen. Med tanke på vad vi lyckats åstadkomma med Torchlight 2 och vårat begränsade anställda i teamet, så känns det inte allt för lockande att starta på ett MMORPG.” Planerna var i grunden att släppa ett MMO i Torchlight-universumet redan efter lanseringen av det första spelet 2009. Men enligt kommentarerna ifrån Baldree verkar det inte som att ett MMO i Torchlight-anda inte kommer få se dagens solljus. Vad företaget ska ta sig ann nu vet dom inte själva. Med tanke på att många av utvecklarna i teamet har arbetat med ARPG, Action rollspel, de senaste 7 åren då några varit anställda på Blizzard och utvecklat Diablo.