Det är i dagsläget inte så mycket vi vet om Valves stenhårda satsning på sin påstådda hårdvara som ska slå ut allt som har med moderna konsoler att göra. Men det vi vet är att mer kommer avtäckas under slutet av året, då man planerar att visa upp betaversioner av sin hårdvara under tidigt 2013.

Enligt en av utvecklarna, Jeri Ellsworth, kommer det inte bli någon stängd beta på det hela, utan man drar igång direkt med en publik beta. I en intervju har Jeri berättat att tanken med den nya hårdvaran, är att möjliggöra att steam-spelen ska bli roligare att spela i vardagsrummet. Om man fritt får spekulera så kan det handla om någon typ av motion-capture variant liknande Kinect, eller Playstation Move. Men vi vet absolut ingenting om det hela, och får snällt sätta oss ned och vänta på att Valve visar oss mer. Men att Valve storsatsar på att förändra våran syn på spel och hur vi spelar dem är ingen direkt hemlighet. Dom har redan utannonserat sitt Big Picture Mode som går att läsa mer om här.