Det är enligt ledaren av teamet bakom Mass Effect, Casey Hudson, som informationen kommit ut om att ett nytt spel, i ett helt nytt universum, är under utveckling. Aaryn Flynn, huvudmanager för BioWare Edmonton och Montreal säger även att det nya spelet är byggt helt ifrån grunden med en helt ny teknik. Det kan definitivt bli intressant med tanke på stordåden som man lyckats skapa med Mass Effect och dess universum.

Man vill dock passa på att påpeka, arbetet med Mass Effect är inte klart ännu, och teamet bakom Casey Hudson arbetar fortfarande med Mass Effect-trilogyn, som de har gjort de senaste 8 åren. Det finns fortfarande mycket material som man vill visa för spelarna, exempelvis mer banor och spellägen till multiplayer-delen, och lite mer uppdrag till singelplayer-delen, och det är inom en 6 månaders period. Men efter 8 år så känns det som att man vill börja arbeta på något nytt när man nu dag in och dag ut har andats Mass Effect och dess universum. Casey och hans team har stora planer för nästa spel, ett helt eget spel och franchise helt byggt ifrån grunden.

Generalen Flynn vill även påpeka att både Ray och Greg (Som grundade BioWare, men sa upp sig för bara några dagar sedan) har byggt upp ett imperium i och med det BioWare står för idag. Men man såg till att ha en stadig grund att lämna efter sig, och det har man i och med Casey Hudson. Så vad tror ni läsare, kommer det nya spelet som ännu inte utannonserats kunna bli något i stil med hur stort Mass Effect är, eller kommer vi få se något helt annorlunda?