Som en del av det 25års jubileum som Capcom just nu firar med Street Fighter-serien, anordnar man nu, för första gången i historien, en europeisk turnering med några av spelseriens absolut största spel. Så alla ni som spelar och avgudar Street Fighter, nu är det dags att börja slipa på dina combos, för den 31:a oktober drar det hela igång.

Turneringen kommer ha sin gång under Paris Games Week som hålls den 31:a oktober till den 4:e November och kommer bjuda på allt som fightingsenen har att visa upp. Men det tar inte slut där, vinnarna som kommer koras under denna turnering kommer få representera Europa i den stora världsfinalen som hålls i December i San Francisco. Alla som väljer att försöka kvala sig in till turneringen har fyra spel att tävla i, och de är som följer:

Super Street Figher IV Arcade Edition ver.2012
– Street Fighter X Tekken
– Street Fighter III: 3rd Strike – Online Edition
– Super Street Fighter II Turbo HD Remix

Innan den stora turneringen som hålls i Paris så kommer det vara lokala turneringar i 16 utvalda länder, där spelarna kommer få göra ett tappert försök att slå sig in i den delfinal som man kan kalla att Paris är, för att sedan ta sig hela vägen till San Francisco. De 16 länder som kommer hålla i kvalet är:

France / The United Kingdom / Begium / Sweden / Spain / Italy / The Netherlands / Switzerland / Ireland / Norway / Germany / Poland / Russia / Israël / Greece / Austria

För oss svenskar är det den 13:e oktober som gäller, och då i Göteborg. För mer information gällande det svenska kvalet kan ni hitta här.

Vad gäller den stora turneringen i Paris så är det lite olika möjligheter att gå vidare för att få representera Europa i World Finals. De två bästa spelarna (Inte nödvändigtvis de som vinner) i Super Street Fighter IV samt Street Fighter X Tekken kommer få en biljett till USA och den stora finalen. Vad gäller Super Street Fighter II Turbo HD Remix och Street Fighter III: 3rd Strike så är de bara de två som hamnar i final mot varandra, som får representera Europa i den stora finalen. Priserna som går att vinna är inte heller fy skam. Bara i turneringen i Paris ligger en Scion FR-S Sports Car och $500.000 i prispotten. De som får representera Europa i den stora finalen senare behöver inte tänka på transport och liknande, för det står Capcom för. 

Ett litet preliminärt schema på slutspelet i Europaturneringen finns nedan:

Saturday (3rd of November) :

Street Fighter III: 3rd Strike – Online Edition (TOP 8)

Super Street Figher IV Arcade Edition ver.2012 (TOP 32)

Sunday (4th of November) :

Super Street Fighter II Turbo HD Remix (TOP 8)

Street Fighter X Tekken (TOP 32)

 

För oss som inte kommer ta oss ned till Paris och vara på plats, så kommer det gå att se livestreaming med kommentatorer här.

Önskar ni mer information går det att finna på Streetfightercup och Streetfighter25.