Det är snart dags att bränna gummi på asfalten igen. Forza motorsport testar sin lycka vad gäller den öppna spelvärlden den 23 Oktober, men snart är det dags för oss i publiken att få testa på denna skapelse. Andra spelföretag har lyckats med att skapa ett bilspel i en öppenvärld, vi har ju Burnout Paradise som ett praktexempel.

Det är enligt Playground Games design director Ralph Fulton som nyheten om att ett demo är på gång för oss spelare närmar sig, och länge kvar verkar det inte vara. Ralph säger i en intervju att ”Det är knappt en månad kvar innan lanseringen, men vi vill att ni, vår viktigaste publik, ska få testa på vårat spel. Vi vill att spelarna ska känna att vi inte har förstört spelglädjen i Forzta Motorsport, utan bara gjort det bättre i Horizon i och med den öppna världen.”

Ralph passar även på att skicka en känga till alla spelare som har hållit sig ifrån Forza-spelen av någon anledning, att med hjälp av demot av Horizon som då släpps innan lanseringen av spelet i sig, ska ge spelarna en möjlighet att snabbt kunna skapa sig en uppfattning av vad vi kommer kunna förvänta oss av spelet. Det som dock kan göra mig, personligen, lite arg är att man redan nu utannonserat ett DLC som ska släppas den 18 December. Varför utannonserar man det innan spelet ens har visats upp, och framför allt, varför inte lägga in det i spelet lagom till lanseringen istället. Nåväl, demot är på gång, och väldigt snart ska vi kunna bränna lite gummi på asfalterna.