Idag släpptes den sjätte instansen av Humble Bundle och försäljningssiffrorna bara rasslar förbi.

För den som har lyckats att missa vad detta fenomen är kan vi säga att det är en samling med indie-utvecklade spel där utvecklarna går ihop och säljer ett paket med lite olika spel. Beloppet man köper detta paket för är upp till var och en, men det brukar oftast vara lite olika bonus-nivåer. Vid skrivande stund bör man betala över genomsnittliga €5 för att få ett extra spel på köpet, i det här fallet Dustforce. Övriga titlar är Rochard, Shatter, S.P.A.Z, Torchlight och Vessel. Samtliga tittlar är cross platform – de fungerar alltså både under Windows, Mac och Linux – och går även att få ta del av via Steam om så önskas.

Pengarna från Humble Bundle går till välgörenhet och som vi skrev ovan väljer köparen själv beloppet, och hur stor del av summan som går till utvecklarna respektive välgörenhet.

Under skrivandet av det här inlägget har cirka 2000 bundles blivit sålda.  Så tveka inte, stöd indie-spel och välgörenhet i samma köp!

Humble Bundle