Det har blivit bekräftat att Dragon Age 3 kommer att släppas i slutet av 2013. Man utannonserar också att BioWare Edmonton och Montreal-studiosarna använder en ny motor med stöd från Frostbite 2.

”Dragon Age-teamet har jobbat på Dragon Age 3: Inquisition under nästan två år nu,” berättar Aaryn Flynn, general manager of BioWare Edmonton and BioWare Montreal. ”Vi har gått igenom spelar-feedback från tidigare spel och anslutit direkt med våra fans. De har inte hållit något tillbaka, så det kommer inte vi göra heller. Med Dragon Age 3: Inquisition vill vi ge det som fansen frågar efter – en bra story med val som spelar roll, en massiv värld att utforska och djup anpassning samt strider som är både taktiska och visuella.”

Flynn tillägger: ”Samtidigt vet vi att vi behöver ny teknologi för att verkligen få den här visionen fullt realiserad. Vi har jobbat med DICE för att göra Frostbite 2 till grunden för motorn som kommer att driva Dragon Age 3.”

För tillfället finns det ingen information om spelets story utöver antydan i dess titel men de detaljer som läckte förra månaden ser nu mer legitima ut.

Inga plattformar finns omnämnda i den officiella pressreleasen vilket skulle kunna antyda om att Dragon Age 3 kommer att släppas både på nuvarande och nästa generationssystem – det sena datumet under 2013 skulle kunna passa in fint för de beryktade släppdatumen för kommande konsoler.

Källa