Det var under eftermiddagen som Nintendo genom Nintendo Direct Conference gick ut med informationen att Wii U kommer lanseras den 30:e November i Europa. Till tillkännagivandet meddelade man även att det kommer finnas två olika paket att välja på vid lanseringen.

Ännu är priserna fortfarande ett frågetecken, men än så länge vet vi att det kommer finnas två olika paket vid lanseringen den 30:e November. Det första är ett Wii U Basic Pack som består av en vit konsol, 8GB internt utrymme och kommer med ett stycke Wii U Gamepad. Det andra paketet är Wii U Premium Pack som då är en svart Wii U, 32GB internt lagringsminne och med en Wii U Gamepad, sensor bar och en kopia av Nintendo Land. Nintendo passade även på att tillkännage lite mer information, som exempelvis Nintendo Network Premium, alla som köper ett stycke Wii U Premium Pack. Detta innebär att du får 10 cent i rabatt (Till December 2014) på alla dina digitala spelköp eller Wii points. Det är dock svårt och uppskatta om det är mycket eller lite, då inga priser tillkännagivits över huvudtaget.

De båda paketen släpps givetvis med strömkablar, HDMI-kabel och en GamePad-elkabel. Premiumpaketet innehåller även en liten ställning där du kan placera konsolen och spelkontrollen, samt en laddningsstation för spelkontrollen. Man nämner även att nya kontroller kommer släppas i affärerna så fort spel släpps som stödjer möjligheten till fler spelare. Och även att inga paket inte medföljer någon Wii Remote eller Nunchuk, men att dessa också ska släppas i framtida spelpaket. Så, vad säger ni, är det dags att dra fram tältet och börja köa, jag vet att våran redaktör Mattias är mycket lockad av tanken.