En hacker har hittat en exploateringsmöjlighet hos PS Vita och nu har utvecklingen för ett hack börjat.

Hackern vänder sig till utvecklingscommunityn för hjälp. Första steget är taget att skapa en applikation som gör att hemmaknackad kod (”homebrew”) skulle kunna köras på en PS Vita.

Dessvärre finns det inga exakta specifikationer om hur exploiten hittades, rapporterar NeoGAF. Yifan Lu, hackern, har släppt några rader med kod för projektet och uppmanar andra utvecklare att ansluta och hjälpa till i hans försök.

Det finns för närvarande ingenting för homebrew-fans att ladda ner, det saknas även information om när det kan tänkas att släppas.

Medan utvecklingen inte direkt är kopplad till piratkopiering – och Vifan Lu’s ”loader” inte är designad att möjliggöra piratkopiering på maskinen – är det väldigt troligt att både Sony och andra utvecklare blir rubbade eftersom andra utvecklare inom homebrew-scenen ofta fortsätter med exploateringen för att komma åt piratkopieringsmöjligheter.

Yifan Lus Github-sida berättar att den nya loadern är ”tungt baserad” på Half Byte Loader för PlayStation Portable, ett open source program som tillåter användare att starta homebrew-program på enheten.

Källa