Det prasslas mycket på en gång helt plötsligt runt den onekligen framgångsrika mobilspelsserien Angry Birds, och nu skaparna Rovio gått ut med att de kommer släppa ännu en titel som utspelar sig i samma universum som deras slangbellssuccé. Spelet heter Bad Piggies, och som ni säker kan lista ut så kommer visa världen ur det första spelets antagonisters perspektiv.

Bad Piggies kommer släppas den 27:e september till iOS, Mac och Android, men utvecklarna säger att det bara är en fråga om ett kort tag tills versioner för Windows 8 och Windows Phone kommer bli tillgänliga. Rovios VD, Mikael Hed, har sagt att det har varit många fans av spelet som bett om att få uppleva ett äventyr ur grisarnas perspektiv, och försäkrar att det inte kommer röra sig om ett enkelt byte av grafiska element – Bad Piggies kommer spelas på ett helt nytt sätt, som definitivt inte kommer involvera slangbellor.

Om detta låter intressant så kan ni se en lagom intetsägande trailer här: