Ett sätt att fira ”Freddie For A Day” kan vara att stå upp och visa sitt stöd samt samla in pengar för att stå upp emot den dödliga sjukdomen AIDS. Ett annat sätt är att man i ett av mobilvärldens största spel dedikerar en hel karaktär till ämnet. Den här gången gäller det Rovio Entertainments spel Angry Birds.

Vi alla har nog en liten aning om vad Angry Birds är, och de som fortfarande inte vet det så är det ett av världens största mobilspel där det går ut på att klara av olika pussel med hjälp av en slangbella och arga fåglar som kastas iväg mot byggnader och liknande. Rovio Entertainment ingår nu i ett sammarbete med Freddie For A Day och dess insamling till Mercury Phoenix Trust, för att slåss mot den onda sjukdomen AIDS. Det sättet man väljer att stödja kampanjen är genom att skapa Freddie the Angry Bird när han åker på sin motorcykel till Queens egna låt, Bicycle Race. Filmen går att se nedan. Och inte nog med det så har man valt att släppa limiterade utgåvor av en tryckt T-shirt med just Freddie the Angry Bird som går att köpa via både Angry Birds egna hemsida, men även Bravados internetshop. En del av varje såld T-shirt går direkt till Mercury Phoenix Trust. Så håll ett öga på Angry Birds officiella hemsida så dyker snart tröjorna upp. Stå upp för världen, stå upp för AIDS.